سردار مجید در گفت وگو با بیمه خانه اعلام كرد؛

کاهش ۸۰ درصدی کلاهبرداری اینترنتی با فیلتر واتساپ و اینستاگرام

کاهش ۸۰ درصدی کلاهبرداری اینترنتی با فیلتر واتساپ و اینستاگرام

بیمه خانه: رییس پلیس فتا از کاهش 80 درصدی کلاهبرداری ها و برداشت های بدون مجوز با فیلتر واتساپ و اینستاگرام آگاهی داد و چرایی دستگیر نشدن سلبریتی هایی که مبادرت به انتشار اخبار جعلی می کنند را تشریح کرد.



به گزارش بیمه خانه به نقل از مهر، این روزها فضای مجازی بخش جدا ناپذیر زندگی انسان ها شده است و می توان آن قدری که فضای مجازی بر ذائقه و رفتار کاربران تأثیر دارد شاید دیگر خانواده و یا گروههای دوستی نتوانند چنین تأثیراتی را بر روی کاربران داشته باشند. تعدادی از افرادی که در فضای مجازی شناخته شده اند، «سلبریتی» نام گرفته اند، این افراد می توانند بازیگران، فوتبالیست ها و یا دیگر افرادی باشند که نظرها و موضع گیری آنها بر روی افرادی از مردم تأثیر دارد.
در این میان دیده شده است که تعدادی از این افراد مبادرت به انتشار اخبار کذب و روایت های نادرست از یک موضوعی می کنند و پلیس فتا با آنها برخورد نمی نماید. این مساله و همین طور تأثیر فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ بر جرایمی که بستر آنها این دو اپلیکیشن بودند و البته مساله فیک نیوزها که از اولیت های اصلی پلیس فتا است موجب شد تا به سراغ سردار وحید مجید رییس پلیس فتا فراجا برویم و با وی گفت وگویی داشته باشیم که در ادامه می توانید این مصاحبه را بخوانید:
از مسئولیت هایی که پلیس فتا در زمینه فیک نیوزها دارد بگویید.
فیک نیوزها جزو ماموریت های پلیس فتا است، این مساله در قانون هم از سال ۸۸ آمده است؛ فیک نیوزها بیشتر در حوادث بزرگ جمعیتی خودش را نشان میدهد که کرونا و اخبار جعلی که دراین زمینه منتشر گردید نمونه ای از آنها است.
می شود از نظر فنی فیک نیوزها را به کمک هوش مصنوعی پیگیری کرد، یعنی می توان به کمک هوش مصنوعی درصد بسیار بالایی از فیک نیوزها را شناسایی و پیگیری کرد و آنها را از گردانه خارج کرد فیک نیوزها مقابل افراد و مقابل یک دیگرها فعالیت می نمایند البته می شود از نظر فنی آنها را به کمک هوش مصنوعی پیگیری کرد. یعنی می توان به کمک هوش مصنوعی درصد بسیار بالایی از فیک نیوزها را شناسایی و پیگیری کرد و آنها را از گردانه خارج کرد.
چرا پلیس با افرادی که هویت رسمی دارند اما خبر و مطالب دروغ در صفحه های مجازی خود منتشر می کنند، برخورد نمی کند؟
اگر افرادی که هویت رسمی دارند و از سویی هم به یک حوزه رسمی و یا دولتی وصل هستند مانند بازیگرها مطلب نادرستی در صفحه مجازی منتشر کنند در ابتدا سازمان یا نهادی که مسئولیت حقوقی آنها را به عهده دارد باید با آنها برخورد کنند.
به عنوان مثال اگر یک بازیگر صحبت اشتباهی در فضای مجازی داشته باشد در ابتدا سازمان سینمایی و وزارت ارشاد باید با او برخورد کند و پس از پلیس فتا می تواند به موضوع ورود کند.
اگر خبری موجب جریحه دار شدن احساس عمومی شود هم پلیس مستقیم ورود نمی کند؟
البته اگر خبری موجب جریحه دار شدن احساس عمومی شود، یا سلب امنیت کند و یا در زمینه ملی نگرانی بوجود آورد پلیس ورود مستقیماً ورود می کند.
چند وقتی است که اپلیکیشن های واتساپ و اینستاگرام فیلتر شده و دسترسی به آنها محدود شده است، آیا این مساله بر جرایمی که در این بستر رخ می دادند تأثیری هم داشته است؟
بله جرایم کاهش پیدا کرده است؛ بالای ۸۰ درصد از جرایمی که در زمینه های کلاهبرداری و برداشت های بدون مجوز رخ می دهد در بستر رسانه های اجتماعی خارجی است.
ما اقتصاد دیجیتال پایداری در کشور داریم و آنلاین شاپ های قوی داریم که هرچه اینها بیشتر حمایت شود وابستگی به پلت فرم های خارجی کمتر می شود. البته کلاهبرداری هایی که در بستر رسانه های اجتماعی انجام شده مردم را به سمت سایت ها با پشتیبانی داخلی سوق داده است.

1401/09/05
19:50:58
5.0 / 5
595
تگهای خبر: اینترنت , پلیس , سازمان , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بیمه خانه Bime khane