گزارش بیمه خانه

اولتیماتومی برای سفر

اولتیماتومی برای سفر

بیمه خانه: ساعت 14اعلام شد مقرر است از فردا ممنوعیت تردد در کشور اعمال شود، به این معنا که 22 ساعت فرصت برای سفر وجود دارد، کمتر از 3 ساعت پس از اعلام این خبر ترافیک سنگین در جاده های شمالی مشاهده شد.



خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ یکی از راه های کاهش انتشار کرونا در کشور محدود کردن رفت و آمدها و به اصطلاحی خلوت کردن محیط ها است. سال اولی که این ویروس منحوس به ایران وارد شد تعدادی از کارشناسان تاکید بر تعطیلی ادارات داشتند اما نظر وزارت بهداشت این بود که با فاصله گذاری اجتماعی می توان این مساله را مدیریت کرد. صندلی های مترو و بانک ها و اداره ها نشانه دار شدند، استفاده از ماسک عمومی شد، طرح ترافیک کنسل شد و بیشتر کارمندان برای رفت و آمد به سر کار از خودروی شخصی استفاده کردند و حمل و نقل عمومی خلوت شد اما باز هم تأثیر شایان توجهی بر آمار مبتلایان و فوتی ها نداشت.
همچنان آمار فوتی ها صعودی بود تا این که این عددها سه رقمی شد و اسم وضعیتی که در آن قرار داشتیم را پیک اول گذاشتند، جدا از کم بودن تجهیزات کادر درمان هم خسته بودند و روز به روز به تعداد مدافعان سلامتی که به کرونا مبتلا شده اند اضافه می شد و تعدادی از آنها را از دست می دادیم؛ همین طور تعطیلات نوروز ۹۹ و سفرهای نوروزی هم در پیش بود، بنابراین تصمیم گرفته شده تعطیلات سراسری اعمال شد و تمامی جاده ها بسته شود تا از هرگونه سفر جلوگیری شود.

تصمیم جدی بر تعطیلات سفر بود؛ مبادی ورودی و خروجی شهرها توسط نیروی انتظامی بسته شد، مامورانی که برای رزمایش نوروزی پلیس آماده شده بودند تغییر تاکتیک دادند و برای اعمال ممنوعیت تردد و جریمه خاطیان به کار گرفته شدند. گروه های جهادی برای تهیه اقلام ضروری خانواده های نیازمند و لطمه دیده از کرونا پای کار آمدند و حتی بوستان ها و تفرجگاه های داخلی شهرهای هم تعطیل شد؛ جدا از تمامی این تصمیمات قاطع، ترس مردم از کرونا هم مزید بر علت شد تا موج اصلی کرونا فروکش کند و آمارها نزولی شود.
این تجربه موفق از ممنوعیت و محدودیت ها دولتمردانِ وقت را دلخوش به این کرد که هر لحظه ای که ممنوعیت اعمال کنند می توانند آمار را کنترل کنند و انتشار کرونا در کشور جلوگیری نمایند، اما این افراد فارغ از این بودند که کرونا دیگر مانند روز اول وحشت به همراه ندارد و مبالغ ۵۰۰ تومان یا یک میلیون تومان دیگر برای جریمه نمی تواند بازدارندگی داشته باشد!
این تجربه موفق از ممنوعیت و محدودیت ها دولتمردانِ وقت را دلخوش به این کرد که هرلحظه ای که ممنوعیت اعمال کنند می توانند آمار را کنترل کنند و انتشار کرونا در کشور جلوگیری کنند!
البته در این بین برخی ممنوعیت ها مانند ممنوعیت تردد شبانه هم اعمال شد که نه فقط تا به امروز هیچ مقام مسئولی در ارتباط با تأثیر داشتند این نوع ممنوعیت بر کاهش انتشار کرونا در شهرها نظری نداده است، بلکه بیشتر مردم فکر می کنند این جریمه ها برای پر کردن جیب خزانه است، در این بین صحبتی از انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در خصوص این که جریمه ها به جیب ناجا می روند نه دولت، منتشر گردید که سردار حسین اشتری هم تلویحاً این صحبت را تأیید کردند و مردم به این نتیجه رسیدند این ممنوعیت ها فقط برای پر کردن چاله چوله های مالی دستگاهها و نهادها است نه جلوگیری از انتشار کرونا در کشور!
محدودیت های بی پایه و اساس و ممنوعیت های از پیش تعیین شده ما را درگیر موج ها بعدی کرد و به غیر از مقطع کوتاهی تأثیر مثبتی بر کاهش انتشار کرونا در کشور نگذاشت، تا جایی که علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با حضور در برنامه تلویزیونی «تیتر امشب» شبکه خبر سیما، به تشریح وضعیت بیماری کرونا در تهران پس از تعطیلات ۶ روزه پایتخت پرداخت و با انتقاد از عدم اجرای صحیح و کامل «لاک داون» شهر تهران، اظهار نمود: «لاک داون شهر یا نباید صورت گیرد و یا این که در صورت تصمیم به تعطیلی باید تمام ملاحظات برای اجرای کامل آن صورت گیرد. تعطیلی تهران در حالی سپری شد که خیلی از پاساژها، مراکز خرید و رستوران ها فعال بودند و خیلی از سفرها نیز صورت گرفت.
تعطیلی شهر بعنوان یک استراتژی باید حداقل بین ۱۰ تا ۱۴ روز باشد در غیر این صورت تعطیلی در کنترل اپیدمی مؤثر نخواهد بود. کسبه برای همکاری با مشکلاتی همچون هزینه های بیمه، عوارض، مالیات، اجاره و کاهش درآمد روبه رو هستند. برای لاک داون کردن شهر باید ملاحظات اقتصادی و اجتماعی را مدنظر قرار دهیم. حاکمیت باید هرکاری را برای کنترل کرونا انجام دهد و مردم نیز باید به برنامه های حکمرانی اعتماد کنند، این مساله همچون یک اتوبان دوطرفه است.»

همچنین ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت بامداد یکشنبه در برنامه تلویزیونی چاپ اول شبکه خبر سیما، به تعطیلی ۶ روزه استانهای تهران و البرز اشاره نمود و اظهار داشت: «متأسفانه در این تعطیلات شاهد پایین ترین میزان رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی بودیم. این تعطیلی حداقل فایده نداشته، اگر نگوییم اثر مضر داشته است. میزان رعایت پروتکل ها در تهران، البرز و سه استان مجاور اصلی رفت و آمد یعنی قم، مازندران و گیلان، زیر ۴۰ درصد و ۲۹ الی ۳۹ درصد است. اگر در سطح شهر تهران تردد داشته باشید، ظهر و شب رستوران های معروف را می بینید که مملو از مشتری هستند.»
ایرج حریرچی: متأسفانه در تعطیلات ۶ روزه تهران شاهد پایین ترین میزان رعایت پروتکل ها بودیم، این تعطیلی حداقل فایده نداشته، اگر نگوییم اثر مضر داشته استالبته سعید نمکی وزیر بهداشت در حاشیه گفتگوی رییس مؤسسه فینلای کوبا ضمن اشاره به تعطیلی ۶ روزه استانهای تهران و البرز اظهار نمود: «متأسفانه رعایت پروتکل ها به حداقل رسیده است و تمام رستوران ها در شهرهای تعطیل باز هستند.»اگر بنا باشد از قبل اطلاع رسانی شود چه تاریخی ممنوعیت تردد اعمال می شود و مبالغ جریمه ها هم عددی باشد که بازدارندگی نداشته باشد و چشم پوشی و چشم پوشی های بسیاری هم برای اعمال این ممنوعیت ها باشد نه فقط از انتشار کرونا در کشور جلوگیری نمی گردد بلکه سبب تشدید وضعیت فعلی هم می شود. بعنوان مثال همین امروز حوالی ساعت ۱۴ اعلام گردید مقرر است از فردا ممنوعیت تردد در کشور اعمال شود و به قولی جاده ها بسته شود، یعنی ۲۲ ساعت ضرب الاجل دادن برای سفر! کمتر از ۳ ساعت پس از اعلام این خبر تمامی جاده های شمالی درگیر ترافیک شدند! اینگونه تعطیلات و محدودیت های بی پایه و اساس فقط موجب بهم ریختن نظم عمومی جامعه و تعطیل شدن تولیدات و از کار افتادن چرخ اقتصاد می شود چونکه تجربه ثابت کرده است هیچ تأثیر مثبتی این تصمیمات ندارد.


منبع:

1400/05/25
13:58:46
5.0 / 5
1188
تگهای خبر: اجاره , انتظامی , بیمه , پلیس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیمه خانه Bime khane